nedjelja, 23. prosinca 2012.

Svedske mesne kuglice/swedish meat balls

500 g juneceg mljevenog
1 jaje
1dl mlijeka
1 dl krusnih mrvica
1 zlicica dijon senfa
2 zlice teleceg fonda (ja sam stavila 2 zlicice vegete i malkoc vrhnja)
1 mali luk nariban
1 zlicica soli
1 zlicica bibera

Pomijesaj jaje, mlijeko mrvice, senf fond, luk sol i biber. Ostavi da stoji dok se malo zgusne 10 minuta.
Dodaj meso i dobro pomjesaj (tips su plasticne prozirne rukavice za osjetljive).
Formiraj oko 25 kuglica.
Ugrij tavu na najvecu temperaturu i otopi putar (svedani cesto peku na putru!?)
Dodaj kuglice i smanji na srednju toplinu. Ne stavljaj previse od jednom (5-10).

Hvala prijateljici za recept! Zna ona tko je 😄 Kcerka je rekla da su fini i mekani 😘





Nema komentara:

Objavi komentar