srijeda, 2. siječnja 2013.

Panna cotta - recept

5 dl vrhnja za kuhanje (masnoca po ukusu!)
1/2 dl secera
i 1 stangu vanilije ili jednu zlicicu vanilin secera.

Stangu vanilije prerezi na pola, istrugaj zrnca i sve skupa stavi u vrhnje. Kuha se dok ne baci kljuc koju minutu i onda makne sa vatre.

U vrhnje se onda doda 3 lista zelatine otopljene u vodi (ili 1,5 zlicice praha od zelatine otopljene/promjesane sa 1,5 zlicom hladne vode). Mijesaj dok se zelatina ne otopi. Vazno je da se vrhnje prvo skine sa vatre.

Napuni se otprilike 4 - 6 casa i drzi u hladnjaku nekoliko sati (najmanje 2 sata). Servira se po ukusu npr. sa borovnicama, malinama, passionfruitom, sladoledom.

Desert je super jednostavan a moze se napraviti puno unaprijed. Sretno!



Nema komentara:

Objavi komentar