Jedna fina, lagana za poslije slavlja-pita!
Dno pite:
125 g putra
3 dl brasna
2 zlice secera
1 zumanjak ili 2-3 zlice vode.
Putar se ugrije na sobnu toplinu. Pomijesa se putar, brasno i secer tako da bude mrvicasto tijesto. Najbolje sa mikserom, pa se usput napokon upotrijebe one spiralne mjesalice :) Na kraju se doda zumanjak i napravi tijesto koje se potom istanji i njime oblozi jedna posuda za okrugle pite dijametra 24 cm. Ostavi u hladnjaku 30 minuta ili u zamrzivacu 10 minuta.
Fil:
3 jaja
2 dl secera
2 dl vrhnja (ne izmiksanog!)
2 zlice brasna i
2 male zlice vanilin secera
1 limeta
1 limun
Pjenasto miksaj jaja i secer. Dodaj vrhnje, brasno i vanilin secer. Onda naribanu koricu od limuna i limete i sok od limuna i limete. Smjesu prebaci u posudu sa pripremljenom korom. Peci pri dnu na 200 stupnjeva 30 minuta.
Paj se posipa sa Staub secerom (secerom u prahu!) i servira se mlaka! Po zelji se servira sa slagom. Mmmmmmmmm! Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar