subota, 16. veljače 2013.

Fini krompir i pile

Svjaza piletina je zakon. Nije fino kao nekad kad je pile dolazilo iz privatne brige od tete ili bake :(
Ali finije je nego npr smrznuto u komadima.

Osim toga smo sigurni da nema nimalo konjetine ;)

5 srednjih krompira se ogule i izrezu na vece komade. Pola crnog luka se oguli i izreze na tanke camce. Jedna paprika se izreze na krupnije stapice i 1-2 paradajza se izrezu na komadice.
(Po zelji se moze dodati i mrkva, korijen od celera, pastrnjak, kupus, gljive, bijeli luk.)

Sve narezano povrce se stavi u jednu posudu zacini sa timijanom, mazuranom, vegetom ili nekim finim Twist zacinom, malo pikant zacina od podravke. I maslinovo ulje.
(Po zelji se moze dodati i bijelog vina ako imate vec otvorenu flasu, 1 dl je dovoljno! )

U sred pecenja pileta nakon 30-45 minuta se pile izvadi i povrce poslaze oko njega. I onda pece jos 30-45 minuta skupa.

Uz to super cole-slaw salata sto ju je muz napravio (recept je sa nekog lchf- appa!), kuhana brokula i svjezi narezani krastavac. Ovo dvoje posljednjih su salata za izbirljive petogodisnjakinje!

Mmmmmmm

A umak u koji se moci kruh je naravno najpopularniji :))))

Dobar tek!



Nema komentara:

Objavi komentar