Jedna od finijih juha sto ih znamo (muz i ja... djeca variraju izmedu skepticizma i bojkotera).
Jedan manji luk i jedan cesanj bijelog luka se usitne i dinstaju sa 2 male zlicice curry-zacina i malo vegete na ulju. Kad luk pocne biti mekan, proziran, dodaju se dva krumpira izrezana na kockice i 2 decilitra zutih leca. Na to se prelije 1,5 litra vode i juha se kuha 15-20 minuta dok krumpir i lece nisu mekane. Po zelji se moze ispasirati juha sa rucnim, elektricnim mixerom da bude glatka. (Tako mi obicno radimo).
Servira se uz sendvice sa svjezim kruhom, putrom, sirom i nekim povrcem, paprika, paradajz ili krastavac, po zelji!
PS. U juhu se moze naribati i jedna mrkva isto po zelji...
Lece su zdrava i jeftina hrana u kojoj ima puno proteina. Ako hocemo ostaviti bar malo cistiji svijet novim generacijama onda je pametno barem jednom tjedno (ako ne i vise puta!) jesti vegetarijanski obrok. Proizvodnja mesa je jedna od najvecih prijetnjih okolisu u danasnje vrijeme...
Nema komentara:
Objavi komentar