ponedjeljak, 12. kolovoza 2013.

Musaka


500-700 grama mljevenog mjesanog mesa
1 luk 
2 casnja bijelog luka
Vegeta i drugi zacini po ukusu
Se dinstaju! 

10-12 krumpira se ogule i tanko nasjeku (kao cips listovi)! 

5 jaja
3 dl kiselog vrhnja
3 dl mlijeka 
Malo bibera i soi
Se umute zajedno.

U tepsiju se slaze krompit, meso,krompirbi od gore posipa oko pola sosa.
Nakon pola sata pecenja polije se i ostatak sosa.

I ciri bu ciriba musaka je gotova! 

Pece se na 200 stupnjeva oko 1 sat!

Servira se uz salatu (kupus salata je jako fina i sezonska!) i po svedskom obicaju i sa nekim sosom, npr hladnim sosom sa bijelim lukom - 1 dl gustog jogurta se pomijesa sa 1dl kiselog vrhnja i doda se jedan ispresani bijeli luk, malo soli, bibera i maslinovog ulja. 

Dobar tek!






Nema komentara:

Objavi komentar