nedjelja, 11. studenoga 2012.

Fino varivo sa piletinom i curryijem

Jedna od najvecih prednosti i blagoslova sa zivotom u Svedskoj je izlozenost svim mogucim utjecajima iz kultura o kojima se inace samo cita i fantazira. Pricam prije svega o svim ljudima koji su ovamo dosli od svuda i koji razvijaju svedsko drustvo i kulturu! Proces nije bezbolan kako za domorodce tako ni za pridoslice ali je neizbjezan i uzbudljiv!

U mom slucaju vidim jasne prednosti jednim dijelom u tome sa kim se volim druziti upoznavati i prijateljevati.

Drugim dijelom je prednost sav taj mix hrane, namirnica zacina i nacina kuhanja...Nauciti se mijesati i kombinirati stilove i kuhinje... Prekrasno! Sva sreca pa mi je muz kulinarski emancipirana osoba 😘

Evo mog variva sa piletinom i curryjem. Jelo je pocelo kao pileci rizoto sa malo curryija za probu😀

2 luka i 2 bijela luka se ogule i usitne te dinstaju na maslinovom ulju. Doda se vegeta i curry po ukusu. 3-4 pileca bijela mesa se izrezu u kockice i dinstaju sa lukom. Doda se po zelji 1 paprika i 1-2 mrkve izrezane! I onda 2-3 dl vode! Kuha se barem pola sata na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja se doda 1 dl vrhnja za kuhanje!

Riza:
Ako volite rizu u varivu - dodate 2 dl rize. Ako volite rizu sa strane - u varivo dodajte (po zelji) zbog gustoce malo brasna pomjesanog sa vodom ili 0,5 dl zutih ili crvenih leca! Kuhajte jos 10 minuta da se lece skuhaju.
Rizu kuhajte po receptu na paketu!

Eventualno ako imate pri ruci dodajte jednu saku sitno rezanog persin-lista. Servira se sa zelenom salatom ili ciklom.

Nema komentara:

Objavi komentar