MMMM ovaj je fin, ali nemoguc za prevesti!
5 ekoloskih jaja
4 dl secera
5 velikih zlica kakaoa
3 male zlice praska za pecivo
malo soli
4,5 dl brasna
otopljenih 300 grama putra
2 dl vode
200 grama finije cokolade (70% kakao) krupno usitnjene
Jaja i secer se mixaju dok nisu pjenasti. Pomjesaju se brasno, sol, prasak za pecivo i kakao i lagano umjesaju sa jajima/secerom. Doda se otopljeni putar i voda. U dno pleha se stavi papir za pecenje. Smjesa se izlije u pleh/tepsiju i usitnjena cokolada se posipa po kolacu. Pece se na 200 stupnjeva (pecnica sa vrucim zrakom - inace 25 stupnjeva uvijek vise sa obicnom pecnicom) 10-15 minuta. Probajte sa nozem/cackalicom. Moze biti jos malo mekano u sredini (kako ko voli).
Glazura od cokolade.
2 dl slatkog vrhnja
2 zlice kave
200 grama cokolade (70%)
2 dl kokosa
2 dl slatkog vrhnja se prokuha. Dodaju se dvije velike zlice hladne espresso kave. Kad se malo ohladi doda se 200 grama finije cokolade (70% kakao). Kad se otopi cokolada posipa se po kolacu. Od gore jos 2 dl kokosa.
Jos jedan recept od mog gurua Leile ("Leila Lindholm" ako netko hoce googlati!).
Uz kavu ili mlijeko ovisno o godinama je kolac super! Ako je nekome mozda prejak zbog sve te fine tamne cokolade? Moze se servirati malo jos topal sa sladoledom od vanilije ili sa slagom kad se ohladi. Moze se i zamrznuti ako sta ostane pa onda kad se ide na izlet u prirodu lagano ga je odmrznuti i nositi.
Dobar tek i samo naprijed ovaj tjedan... jos malo pa PRVI ADVENT!!!!! JIPIIIII.
Nema komentara:
Objavi komentar