Medenjaci (pepparkakor) su popularni u Svedakskoj! U jednoj epizodi Pippi Duga carapa pravi te kekse na podu sa svojim majmunom, gospodinom Nilssonom.
U vrijeme adventa ( jos maloooojipiii) se pepparkakor jedu u hrpama i sigurno cemo se vratiti toj temi :) Ali zasada jedan fini recept za mekani medenjak kolac!
3 jaja
2,5 dl secera
1 mala zlica vanilin secera
50 g putra
1 dl kiselog mlijeka (jogurta ili vrhnja?)
3,5 dl brasna
2 male zlice praska za pecivo
Malo soli
2 zlice mjesavine zacina za medenjake (cimet, djumbir, kardamona i klincica.)
Upali rermu na 175 stupnjeva.
Umuti pjenasto jaja secer i vanilinsecer. Otopi putar i dodaj mlijeko i pomjesaj sa jajima.
Pomjesaj sve suhe namirnice i dodaj u smjesu sa jajima.
Izlij u nauljenu i pobrasnjenu okruglu posudu. (Ja najcesce stavim krusne mrvice). Po zelji dodaj 1-2 dl borovnica (moze i zamrznutih).
Pece se 25-30 minuta. Kad se malo ohladi izvadi kolac.
Nema komentara:
Objavi komentar